Ελευθερία Τσιάρτα

Ψηφιοποιούμαι άρα υπάρχω

«Η Φάρμα των Ζώων» με άλλο… αυτί

Ιανουάριος3

Μια μοναδική εμπειρία πρόσφεραν στο κοινό τους πριν λίγες μέρες οιταλαντούχοι φοιτητές του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.), στη Θεσσαλονίκη.

Τρίτη, 29 Ιουνίου, 21.00′ το βράδυ, στο κλειστό γυμναστήριο του ΠΑ.ΜΑΚ.(ανάμεσα στο κοτέτσι και τη στρούγκα, όπως αναφέρει και το πρόγραμμα που με περιμένει αργότερα…). Φτάνω πέντε λεπτά νωρίτερα στο σημείο που μου είχε υποδείξει ο καλύτερός μου φίλος και συμμετέχον στην παράσταση, αλλά δεν βλέπω κανέναν γνωστό. Το μόνο που βλέπω είναι σχετικά λίγο κόσμο και ένα γυμναστήριο γεμάτο περίπτερα, τα οποία σίγουρα δεν μοιάζουν να εξυπηρετούν καμία παράσταση. Το μόνο που ξέρω; Η τάξη ορθοφωνίας του τμήματος έχει παράσταση.

Δεν περνάει πολύ ώρα και κάποιος οδηγεί όλον τον κόσμο σε μία παράπλευρη αίθουσα, τοποθετώντας μας εντός μίας χάρτινης αίθουσας! Ναι, είχαν «περιφράξει» μέχρι το ταβάνι με στρατσόχαρτο το κέντρο της αίθουσας και εκεί είχαν τοποθετήσει τις θέσεις των θεατών. Βολευόμαστε στις θέσεις μας, βλέπω επιτέλους γνωστούς και φίλους, και παρατηρούμε στον χάρτινο «τοίχο» τις «7 εντολές», ενώ ακόμη δεν θυμάμαι τι πρόκειται να παρακολουθήσω. Ευτυχώς οι φίλοι με ενημερώνουν ότι πρόκειται για τη «Φάρμα των ζώων» του Όργουελ. Δεν προλαβαίνω να σκεφτώ πώς στο καλό θα παρακολουθήσουμε την παράσταση στο κλουβί που μας έβαλαν και η υπεύθυνη καθηγήτρια μας ενημερώνει κλείνοντας τη χάρτινη πόρτα πίσω της: «Επειδή θα παρακολουθήσετε την παράσταση χωρίς φως, να ξέρετε ότι αν αισθάνεστε «κάπως», κατά τη διάρκεια της παράστασης, μπορείτε ήσυχανα αποχωρήσετε από τις εξόδους στις άκρες του διαδρόμου (μεταξύ των θέσεων)», δείχνοντάς μας τα σημεία όπου τα χαρτιά δεν ήταν κολλημένα μεταξύ τους ώστε να αποτελούν διέξοδο από το χάρτινο «κλουβί».

Τα φώτα κλείνουν… «άκρα του τάφου σιωπή»…

Ακούγεται μία ωραία μουσική… και αρχίζει να ακούγεται το «ζωάκι» οραματιστής που σε λίγο θα οδηγήσει την επανάσταση στη «φάρμα των αφεντάδων» για να μετατραπεί στη «φάρμα των ζώων».

Πρωτότυπο! Εξαιρετικό! Θεσπέσιο!

Μία καταπληκτική ιδέα με καταπληκτική εκτέλεση! Εξαιρετικές ερμηνείες από όλους, ανεξαιρέτως, τους συμμετέχοντες, φοβερή μουσική επένδυση, σε μια παράσταση όλο εκπλήξεις. Το κλασσικό αλλά πάντα επίκαιρο έργο του George Orwell, μετατράπηκε σε μία ανεπανάληπτη βιωματική και πρωτόγνωρη εμπειρία.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους πολύ ταλαντούχους συντελεστές της παράστασης για την ηχική και όχι μόνο ανεπανάληπτη εμπειρία. Τα υπέροχα αυτά ζωάκια όπως φαίνονται στο πρόγραμμα της παράστασης είναι οι εξής:

Παίρνουν μέρος τα ζώα:
Νατάσα Βαρβέρη
Μαρία Γιαβρούμη
Θανάσης Δεληγιάννης
Μανώλης Ευστρατιάδης
Φιλουμένα Ζλατάνου
Γεωργία Ιωαννίδου
Αγγελίνα Καρτσάκη
Αντριάνα Μίνου
Κώστας Νικολόπουλος
Κώστας Παντελίδης
Αναστασία Ρουπακιά
Αμαλία Σαγώνα
Κατερίνα Χατζησταύρου
και η κυρία μας η προβατίνα Σοφία Καρακάντζα

Σκηνοθεσία: Σοφία Καρακάντζα
Σύνθεση κειμένου: Αντριάνα Μίνου
Μουσική επιμέλεια: Κώστας Παντελίδης και Θανάσης
Δεληγιάννης
Σχεδιασμός αφίσας: Φώτης Σαγώνας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

καταχωρήθηκε σε Art, Experience, News, Ελληνικά

Τα σχόλια έκλεισαν.