Ελευθερία Τσιάρτα

Ψηφιοποιούμαι άρα υπάρχω

Άργησε λίγο, άλλο ήρθε το μαντάτο…

Ιανουάριος5

Από καιρό βρωμούσε η υπόθεση της εκκλησίας και δεν εννοώ φυσικά τη «βρώμα και τη δυσωδία» που αποπνέεται από το σώμα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας.

Εντάξει δε λέω, η υπόθεση Βαβύλη και τα σχετικά έχουν ζουμί αλλά επί της ουσίας τίποτα το καινούριο! Διαπλοκή, «σεξ και βία στην τρίτη ηλικία» τα γνωστά που διαδραματίζονται στους κόλπους της εκκλησίας από τον καιρό του Βυζαντίου και βάλε. Τι ήταν άραγε αυτό το οποίο μόνο τα κανάλια βλέπανε και μας ανάγκαζαν να ενημερωνόμαστε σχεδόν αποκλειστικά για τα εκκλησιαστικά τεκταινόμενα εδώ και τόσο καιρό; Ποια ήταν η συγκλονιστική λεπτομέρεια που έπρεπε να περιμένουμε να αποκαλυφθεί;

Και περιμέναμε, περιμέναμε… Από κει πήγαινε το θέμα, από δω ερχότανε, το μόνο όμως που έβλεπες ήταν δημοσιογράφους να προσπαθούν να κάνουν την τρίχα τριχιά και να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι, βάζοντας λόγια στους καλεσμένους τους και εμμένοντας σε υπονοούμενα κάνοντας εμφανέστερο το λάκκο που είχε η φάβα ώσπου τσούπ! Μας τό 'σκασαν το παραμύθι!

Αύξηση 1% στο ΦΠΑ του 8% και 18% και 0.5% στο 4%! Και μάλιστα άντρα θέλω, τώρα τον εθέλω. Ούτε μια βδομάδα περιθώριο να αλλάξουν οι άνθρωποι τις ταμιακές μηχανές για να μη χρειαστεί να περάσουμε από το στάδιο των «δια χειρός στρογγυλοποιήσεων». Αλλά αυτό να ήταν το πρόβλημα. Ούτως ή άλλως αν το θέμα ήταν η κοινωνική πολιτική ή έστω η προστασία του πολίτη – καταναλωτή από την κερδοσκοπία, γιατί αν πω απ' την ακρίβεια σίγουρα ζητάω πολλά, το ευφυές μέτρο δεν θα λαμβάνονταν ποτέ, σωστά;

Αλλά για να σας καθησυχάσω, η κυβέρνηση προανήγγειλε ότι θα καταργηθεί το ΦΠΑ σε τρία χρόνια. Αν θέλετε βέβαια, μπορώ να σας πω και το άλλο με τον Τοτό.

καταχωρήθηκε σε Comments, News, Ελληνικά

Τα σχόλια έκλεισαν.