Ελευθερία Τσιάρτα

Ψηφιοποιούμαι άρα υπάρχω

Ερώτηση κρίσεως:

Ιανουάριος4

Τι σχέση έχουν τα πρεζόνια με το λεμόνι;

Συγνώμη κιόλα για την αφέλεια, αλλά μιας και η αφορμή για τη σημερινή λογοδιάρροια είναι αυτό το ταξίδι δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό και να ρωτήσω! Ας τα πάρω όμως από την αρχή μπας και σας βοηθήσει να μου απαντήσει.

Τρέχοντας λοιπόν από τη δουλειά στα Κ.Τ.Ε.Λ. για να προλάβουμε το τελευταίο λεωφορείο, εννοείται ότι δεν έχουμε προλάβει να φάμε από το μεσημέρι οπότε και καταφεύγουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες εστίασης του σταθμού των υπεραστικών λεωφορείων «Μακεδονία».

Παραγγέλνει λοιπόν ο καλός μου ένα μπιφτεκάκι γεμιστό κι εγώ (καθότι προσπαθώ να κρατήσω έστω κάποιες αρχές στη δίαιτά μου) παραγγέλνω ένα γύρο σκέτο με λεμόνι (όχι ότι δε μου αρέσει βέβαια και ο συνδυασμός). Όπως μού έχει ξανατύχει η κοπέλα με ενημερώνει ότι δεν έχουν λεμόνι κι εγώ αποκρίνομαι ότι δεν πειράζει που δεν έχουν φυσικό λεμόνι, απ’ το ολότελα μου κάνει και το ξινό.

Ποια ήταν η απάντηση; «Στην περιοχή κυκλοφορούν πολλά πρεζόνια και απαγορεύεται να έχουμε οτιδήποτε σχετικό».

Τι ήθελε να πει η ποιήτρια;

καταχωρήθηκε σε Comments, Experience, Ελληνικά
2 Σχόλια στο

“Ερώτηση κρίσεως:”

  1. 26 Ιουνίου 2006, ώρα 07:10 Τάδε έφη Νίκος:

    Η ηρωίνη έχει διάφορες προσμίξεις, πολλές φορές βλαβερότερες από την ίδια. Μια τις σχετικά αβλαβείς (σε αντίθεση π.χ. με το τριμμένο γυαλί) είναι το και ξινό. Κατά τα άλλα το γυράδικο είναι μάλλον τριτοκοσμικό, και η ιδέα για ελεγχόμενη κυκλοφορία του …ξινού, αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα ήταν τραγέλαφος. Σα κακόγουστο αστείο μου ακούγεται…


  2. 27 Ιουνίου 2006, ώρα 09:20 Τάδε έφη Ελευθερία Τσιάρτα:

    Ευχαριστώ για την ενημέρωση! Πάντως το γυράδικο πια δεν υπάρχει. Δεν ξέρω αν αυτό λέει κάτι.