Το κέικ της τεμπέλας
Πάντα ήμουν περήφανη για τα παιδιά της Μελισσάνθης, την τελευταία χρονιά όμως μου έχουν δώσει πολλούς επιπλέον λόγους για να τα θαυμάζω. Κάποια από αυτά υπήρξαν πολύτιμοι συνεργάτες στη δημιουργία της ιστοσελίδας για τις χορωδίες μας, αλλά δεν αρκέστηκαν εκεί! Τολμούν διάφορα όμορφα μεταξύ των οποίων και ένα ιστολόγιο μαγειρικής. Από εκεί δοκίμασα το Γρήγορο σοκολατένιο κέικ με γλάσο βουτύρου, το οποίο έκανε θραύση.
Επειδή όμως πολλοί από τους φίλους μας θέλουν να προσέχουν λίγο παραπάνω τη διατροφή τους, πήρα αυτήν την πανεύκολη και γρήγορη συνταγή και την απλοποίησα ακόμη περισσότερο κατά το ελλληνικότερόν της ως εξής:
Το κέικ της τεμπέλας
Υλικά
- 1 φαρίνα
- 1 κούπα. Ζάχαρη
- 3 κ.σ. Σκόνη κακάο
- ½ κ.γ. σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 7 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. Λικέρ Νεκταρίνι (ή αντίστοιχο π.χ. μπράντυ, κονιάκ)
- 1 κ.σ. μηλόξυδο η Ξύδι κανονικό
- 1 κούπα κρύο νερό
Εκτέλεση
1. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2.Βάζουμε τα στερεά υλικά με την σειρά (αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, σόδα, αλάτι) σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
3.Προσθέτουμε στο μπολ τα υγρά υλικά (λάδι, λικέρ, ξύδι, νερό) και ανακατεύουμε καλά.
4.Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι στρόγγυλο η τετράγωνο ή κανονική φόρμα για κέικ το βουτυρώνουμε, το αλευρώνουμε και βάζουμε το μείγμα.
5.Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά (Ανάλογα τον φούρνο)
Συμβουλή:
Στο τέλος μπορούμε από πάνω να περιχύσουμε λιωμένη σοκολάτα (προτιμά κουβερτούρα γάλακτος).