Ελευθερία Τσιάρτα

Ψηφιοποιούμαι άρα υπάρχω

Εκλογικές Εξηγήσεις

Ιανουάριος3

Όπως και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας, έτσι κι εγώ σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές είμαι υποψήφια. Συγκεκριμένα ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο Νομό Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό «Καθαρά Χέρια, Καθαρές Ιδέες, Καθαρές Λύσεις» και υποψήφιο περιφερειάρχη τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Για όσους με ξέρουν η συμμετοχή μου στις εκλογές της αυτοδιοίκησης δεν ήταν και τόσο έκπληξη αν και ομολογώ ότι δεν το υπολόγιζα γι’ αυτήν την τετραετία. Η ποσόστωση όμως μου έδωσε μία ευκαιρία για εμπειρία και γνώση και θεώρησα υποχρέωσή μου να την εκμεταλλευτώ.

Η έκπληξη ήταν ο συνδυασμός καθώς οι πολιτικές μου πεποιθήσεις απέχουν από αυτές του ΛΑ.Ο.Σ. που υποστηρίζει το συνδυασμό μας. Για μένα όμως και αυτό ήταν μια ευκαιρία δημοκρατίας για τον εξής απλό λόγο, οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι κομματικές και είμαι σε ένα συνδυασμό που έχω ελευθερία λόγου και άποψης που δεν υπόκειται σε κομματικές εντολές.

Από εκεί και πέρα, αν και όπως προανέφερα δεν ήταν στα άμεσα σχέδιά μου η συμμετοχή μου σε αυτές τις εκλογές, δεν είμαι θύμα της ποσόστωσης, αλλά έχω και τους προσωπικούς μου λόγους γι’ αυτήν την επιλογή που θα μπορούσα να συνοψίσω στα εξής:

 • Κουράστηκα να ακούω ότι όλοι είναι ίδιοι!!!  Η αυτοδιοίκηση σύμφωνα με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς είναι το άντρο της διαφθοράς κι όντως όλοι άλλοι είναι ίδιοι εμείς που θεωρούμε εαυτούς εντάξει οφείλουμε να συμμετέχουμε ενεργά ώστε επιτέλους τα πράγματα να αλλάξουν.
 • Ο Καλλικράτης αλλάζει την αυτοδιοίκηση ριζικά και εκτός από τίμιους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ανθρώπους που ξέρουν να δουλεύουν και δεν φοβούνται την πολλή δουλειά.
 • Γιατί έχω κι εγώ το δικό μου όραμα για την ανάπτυξη την περιφέρειας που ζω και βρήκα έναν υποψήφιο που έχει πραγματικό και υλοποιήσιμο επιχειρησιακό πλάνο για το σκοπό αυτό. Δεν είναι μόνο λόγια αλλά συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούν να γίνουν. Επιπλέον σε αυτό το πλάνο εντάσσεται απόλυτα και το δικό  μου όραμα για την ανάπτυξη του χορωδιακού τουρισμού στην περιφέρεια και στη χώρα.

Ίσως τα παραπάνω να μη λένε τίποτα σε κανέναν, παρόλα αυτά θεωρώ υποχρέωση όλων μας ή τουλάχιστον όσων θέλουν να έχουν λόγο στις συνθήκες που θα επικρατήσουν μετά τις εκλογές να ψηφίσουμε. Φυσικά και με θεωρώ άξια για τη θέση της περιφερειακού συμβούλου και θέλω να αξιοποιηθούν οι δυνάμεις μου. Όμως αυτό που θέλω πάνω από όλα είναι να επιλεγούν οι καλύτεροι! Και αυτό θα συμβεί μόνο αν όλοι μας ενημερωθούμε και ψηφίσουμε συνειδητά! Αλλιώς για μία ακόμη φορά η αποχή θα επιτρέψει στους πουλημένους ψηφοφόρους να αναδείξουν τους διεφθαρμένους πολιτικάντηδες.

Η επιλογή είναι δική μας!!!

Έντυπο υλικόFacebookΨηφοδέλτιο

καταχωρήθηκε σε Ελληνικά
5 Σχόλια στο

“Εκλογικές Εξηγήσεις”

 1. 4 Νοεμβρίου 2010, ώρα 10:53 Τάδε έφη ΜΗΝΑΣ ΣΠΥΡΟΣ:

  ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΕΥΑ ΣΕ ΟΛΑ .
  ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ .
  ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.


 2. 6 Νοεμβρίου 2010, ώρα 08:39 Τάδε έφη Μπασούκος Δημήτρης:

  Αγαπημένη μας Ελευθερία
  Οι επιστήμονες λένε ότι ο άνθρωπος ανήκει στο είδος homo sapiens.
  Η Βάσω κι εγώ λέμε ότι είσαι homo sapiens et cogitans (και σκεπτόμενος).
  Es ante portas; i nunc. (είσαι προ των πυλών. Προχώρα λοιπόν).
  Η κοινωνία έχει ανάγκη τους σκεπτόμενους ανθρώπους.
  Η λατινολαγνεία μου είναι ασθένεια ανίατη;


 3. 6 Νοεμβρίου 2010, ώρα 22:07 Τάδε έφη Ελευθερία Τσιάρτα:

  Δεν πειράζει! Θα βάλουμε τα λατινικά στα προσόντα σου όταν θα κάνουμε το βιογραφικό σου στο linkedin :)


 4. 6 Νοεμβρίου 2010, ώρα 22:09 Τάδε έφη Ελευθερία Τσιάρτα:

  A! Και για αν έχεις να εξασκείς το ταλέντο σου…
  http://la.wikipedia.org/wiki/Pagina_prima


 5. 17 Ιουνίου 2012, ώρα 08:14 Τάδε έφη Ελευθερία Τσιάρτα » Blog Archive » Πολιτική Τοποθέτηση:

  [...] Η δεύτερη ήταν όταν στις πρώτες περιφερειακές εκλογές, κατέβηκα ως υποψήφια με το συνδυασμό «Καθαρά Χέρια – Καθαρές Ιδέες – Καθαρές Λύσεις». Ήταν μία από τις δύσκολες αποφάσεις της ζωής μου, καθώς ήξερα ότι θα μου μείνει η ρετσινιά ενός κόμματος, το οποίο δεν με αντιπροσωπεύει. Όταν μου έγινε η πρόταση, ελλείψει γυναικών και καλών εντυπώσεων από την εκστρατεία του μπαμπά μου, βρέθηκα μπροστά σε μεγάλο δίλλημα. Είχα να διαλέξω ανάμεσα στην προσωπική μου ρετσινιά, και στη μοναδική ευκαιρία να συνεισφέρω στην αποφυγή του «Ζορρό». Θεώρησα ότι έστω και μία ψήφος να ερχόταν σε μένα αντί του καταστρεπτικότερου νομάρχη της Θεσσαλονίκης ήταν κέρδος. Βέβαια, το πρώτο πράγμα που έλεγξα ήταν αν και κατά πόσο οι θέσεις του συνδυασμού και του επικεφαλής του, οι οποίες (και προς δική μου έκπληξη) με έβρισκαν σύμφωνη. (Είχα γράψει τότε τις σχετικές Εκλογικές Εξηγήσεις). [...]