Ελευθερία Τσιάρτα

Ψηφιοποιούμαι άρα υπάρχω

Και η Τοπική Αυτοδιοίκηση «διάφανη» στο διαδίκτυο

Ιανουάριος6

Στο πλαίσιο της διαφάνειας και της εξυγίανσης των οικονομικών και της τοπικής αυτοδιοίκησης κινούνται οι αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Ι. Ραγκούση. Όπως ανακοίνωσε στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου έρχονται ριζικές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Θα κρατήσω την ανάρτηση όλων των δαπανών στο διαδίκτυο, καθώς και την καθιέρωση του συνηγόρου του Δημότη.Θα είναι αρκετές αυτές οι αλλαγές για την αντιμετώπιση των καταχρεωμένων Δήμων και την άκριτη σπατάλη των χρημάτων; Προσωπικά δε νομίζω ότι είναι αρκετό, καθώς και με την πρόσφατη ανάμειξή μου στις Βουλευτικές Εκλογές είδα πόσο βαθιά πάει η σαπίλα, αλλά και πόσο «ρηχά» καθώς είναι ουκ ολίγοι οι συντοπίτες μου που σκέφτονται πρώτα τον «στραβό δρόμο» και τις περισσότερες φορές απλά αγνοούν τη νόμιμη οδό. Ταυτόχρονα όμως, είδα και ανθρώπους μου μάχονται με νύχια και με δόντια για να προσφέρουν στον τόπο τους, είτε ιδιωτικά, όπως π.χ. σ το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Νησιού, είτε και από κάποιο αξίωμα όπως κάποιοι ηρωικοί για μένα Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι κατάφεραν να ξεχρεώσουν τους (μικρούς κυρίως) Δήμους τους και παλεύουν να παράγουν έργο παρά τις διαρκώς αυξημένες απαιτήσεις, τα πενιχρά μέσα και τις ελλιπείς χρηματοδοτήσεις.

Να μην τα πολυλογώ, δε νομίζω ότι θα έρθει άμεσα το φως, καθώς είναι πολύ αυτοί που θα προβάλλουν σθεναρή αντίσταση, είτε λόγω ιδίου συμφέροντος, είτε λόγω άγνοιας. (Και πιστέψτε με πλέον ξέρω πάρα πολλούς και προσωπικά!). Παράλληλα όμως πιστεύω ότι θα δοθεί σαφώς ένα καλό εργαλείο στα χέρια των ενεργών πολιτών που θέλουν πραγματικά να δουν τον τόπο τους να πηγαίνει μπροστά και θέλουν να ασκούν έλεγχο στους τοπικούς άρχοντες (και δεν είναι λίγοι). Και γιατί όχι, ίσως να παρακινηθούν και περισσότεροι άξιοι άνθρωποι που μέχρι τώρα απομακρύνονται από τα κοινά λόγω της αδιαφάνειας. Οψόμεθα!

καταχωρήθηκε σε Ελληνικά

Τα σχόλια έκλεισαν.