Ελευθερία Τσιάρτα

Ψηφιοποιούμαι άρα υπάρχω

Σήμερα γνώρισα τη «Μέριμνα»

Ιανουάριος16

Άλλη μία απόδειξη ότι πολλές κρίσιμες υπηρεσίες – αρκετές εκ των οποίων είναι ευθύνη του κράτους, κατά τη γνώμη μου – βασίζονται στον εθελοντισμό και στην εξαιρετική υποδομή που δημιουργούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και Μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες.

Στη χώρα που πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι οι ΜΚΟ είναι απλά τέχνασμα για ξέπλυμα χρήματος, υπάρχουν πολυάριθμες οργανώσεις με ανθρώπους που προσφέρουν από το υστέρημα του χρόνου και τον χρημάτων τους και δημιουργούν ένα παράλληλο λειτουργικό σύμπαν σχεδόν σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα, από στενή φίλη ανακάλυψα τη «Μέριμνα, Εταιρία για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και το θάνατο». Εκείνη, από οικογενειακή δυστυχία, ανακάλυψε στη δύσκολη στιγμή την ταχύτητα ανταπόκρισης, τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα του δικτύου των ανθρώπων της Μέριμνας. Μετά από τη σπουδαία της εμπειρία, νοιώθει την ανάγκη να στηρίξει και η ίδια, με όποιον  τρόπο μπορεί, την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων.

Εγώ, πριν από δύο περίπου χρόνια, με αφορμή μία κουβέντα και μία διαφήμιση, ανακάλυψα τη «Θετική Φωνή«, το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος. Αν και, μέχρι να γνωρίσω τους ανθρώπους της Θετικής Φωνής, η τελευταία επαφή που είχα με το θέμα ήταν στο σχολείο, εντυπωσιάστηκα από τους ανθρώπους, την οργάνωση, την αποτελεσματικότητα και το ίδιο το έργο που παρήγαγαν. Για την ακρίβεια εξακολουθώ να εκπλήσσομαι από την αποτελεσματικότητα και το έργο τους. Έκτοτε, είμαι σίγουρα ένθερμη υποστηρικτής τους και συμμετέχω εθελοντικά στην οργάνωση, με όσους τρόπο μπορώ.

Φυσικά και δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ατομικά όλες τις οργανώσεις που υπάρχουν. Μπορεί όμως ο καθένας – και κατά προτίμηση πριν το χρειαστεί – να συμμετέχει με όποιον τρόπο μπορεί έστω σε μία από αυτές. Μπορεί ακόμη και το δεκάλεπτο που μας έπεσε απ’ την τσέπη, τρία λεπτά που αντί να διαβάσουμε ένα ανέκδοτο θα ενημερωθούμε για ένα τρέχον ζήτημα και θα το διαδώσουμε, ένα δώρο που θα παίρναμε από αλλού ίσως αξίζει την επόμενη φορά να είναι από το είδη που παρέχει κάποια οργάνωση που χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα για κάποιο κοινωφελή σκοπό.

Αυτό που μετράει είναι το να είμαστε ενεργοί, να κάνουμε αυτό που μπορεί ο καθένας μας, και κυρίως να έχουμε ανοιχτό το μυαλό και την καρδιά μας τόσο για τους ανθρώπους που προσφέρουν όσο και γι’ αυτούς που δέχονται την προσφορά. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, συνήθως πίσω από κάθε τέτοια μεγάλη και σπουδαία προσπάθεια βρίσκονται άνθρωποι που εκτός από τον «πόνο» τους (καρκίνος, HIV, ορφάνια, βιασμός, κακοποίηση, φτώχεια κ.λπ.), έχουν να αντιμετωπίσουν και το ρατσισμό ή τον «οίκτο» μας, ενώ χρειάζονται απλά το σεβασμό και λίγο απ΄την ενέργειά μας.

Εύχομαι, να διαβάσατε αυτό το άρθρο και αμέσως τώρα να βρείτε την οργάνωση που και εσείς μπορείτε να δώσετε από το λίγο που δεν έχετε ^_^.

Αν δεν γνωρίζετε κάποια μπορεί να βρείτε μία εδώ: http://www.qualitynet.gr/mko/mkoSearch.asp?ITMID=62116&LANG=GR

καταχωρήθηκε σε Ελληνικά

Τα σχόλια έκλεισαν.