Περσινά ξινά σταφύλια ή πραγματικές προοπτικές απασχόλησης;
Ψάχνοντας για κάτι άσχετο έπεσα σ’ αυτό το αρχαίο άρθρο του παλαιού συμφοιτητή και φίλου Βizwriter / Σάκη Ρίζου. Το άρθρο αναφέρεται στην πτυχιακή μας εργασία με τον μακρύ τίτλο: «Διερεύνηση της επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων των ετών 1995 – 2001, του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης (Μάρκετινγκ), της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι.Θ., στην ελληνική αγορά εργασίας, κατά το χρονικό διάστημα 23/11/2001 – 6/11/2001. (.pdf – 1.378KB)».
Η εργασία διεξήχθη στο πλαίσιο των σπουδών μας στο Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης (Μάρκετινγκ) του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης υπό την επίβλεψη της Δρ. Ειρήνης Τηλικίδου στο μάθημα της «Έρευνας Μάρκετινγκ». Δεν άντεξα λοιπόν κι έριξα μια ματιά στο τότε συμπεράσματά μας τα οποία είχα λησμονήσει.
Τα συναισθήματα ανάμεικτα και πραγματικά αναρωτιέμαι αν ξαναγινόταν η ίδια έρευνα πού θα βρίσκαμε σήμερα τους ίδιους ανθρώπους! Πόσοι από τους συμφοιτητές μας είναι ακόμη στη χώρα και προσφέρουν την πολυτιμότερη από ποτέ γνώση και εμπειρία τους στον τόπο μας και πόσοι έχουν αποδημήσει για τις «καλύτερες ευκαιρίες»; Βρήκαν όλοι το δρόμο τους στην αγορά; Έφεραν βελτίωση στο χώρο εργασίας τους με τις γνώσεις τους η απλά συνέχισαν «τη δουλειά του μπαμπά» με «τη στρατηγική του μπαμπά»; Και πόσα άλλα θα ήθελα να ’ξερα.
Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό! Θα χαρώ πολύ να δω άλλη μια τέτοια έρευνα με την αιγίδα ή χωρίς του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης ή γιατί όχι και του Marketing Club.
Σημείωση, επειδή ακόμη και σήμερα βλέπω ότι γίνεται αναζήτηση από φοιτητές για τις ακαδημαϊκές εργασίες, που έχουν όμως αλλάξει διεύθυνση, μπορεί να τις βρει κανείς συγκεντρωμένες εδώ: http://tsiarta.gr/academic_papers/.